KostA hladno ceđena ulja

KostA hladno ceđena ulja su 100% čista, organska, hladno ceđena, nerafinisana ulja: argan, jojoba, ricinus, seme divlje ruže (šipurak), slatki badem.

Ukoliko ste zainteresovani da postanete distributer, javite se na telefon:
+381 60 53 39 995 Viber WhatsApp
ili na email: kosta[email protected]


KostA SEME DIVLJE RUŽE hladno ceđeno ulje 30ml

KostA SEME DIVLJE RUŽE hladno ceđeno ulje 30ml

Kupi

Ulje šipka (semena divlje ruže) regeneriše i podmlađuje kožu i ublažava bore. Takođe stimuliše stvaranje kolagena. Blagotvorno deluje kod problema sa strijama, ožiljcima, hiperpigmentacije, ekcema, pega, opekotina i akni. Zahvaljujući antioksidantima ulje šipka sprečava negativno delovanje UV zraka i usporava starenje kože. Koristi se za hidrataciju kože, čime se sprečava svrab i perutanje. Nekoliko kapi ovog ulja možete dodati u svoju kremu za negu lica, losion ili mleko za negu tela i obogatiti njihovo dejstvo. Takođe pomaže u lečenju dijareje, artritisa i gojaznosti.

KostA SEME DIVLJE RUŽE hladno ceđeno ulje 30ml

  • Naziv proizvoda: Hladno ceđeno ulje šipka (seme divlje ruže)
  • Opis proizvoda: 100% čisto, hladno ceđeno, organsko, nerafinisano ulje
  • Latinski naziv: Rosa canina
  • Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
  • Korišćeni deo biljke: Semenke
  • Zemlja porekla: Francuska

Šipak ili šipurak, divlja ili pasja ruža je biljka iz porodice ruža. To je listopadni žbun, visok dva do tri metra sa debelim granama obraslim jakim trnjem. Raste u Evropi, većem delu Azije i u Severnoj Africi, na livadama, šumskim proplancima, pored puteva, a podnosi i veće nadmorske visine. Plod (bobice) je uglavnom narandžasto-crvene boje. Bobice su bogate vitaminom C, beta karotenom, luteinom i likopenom. Takođe sadrži polinezasićene masne kiseline, linoleinsku, linolensku kiselinu i beta sitosterol. Zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, ulje se koristi u kozmetici, a bobice u ishrani.

Primena
Plod šipka se koristi za proizvodnju čaja, džema, sirupa, pića, vina i marmelade. Može se jesti i sirov.
Ulje šipka regeneriše i podmlađuje kožu i ublažava bore. Takođe stimuliše stavaranje kolagena. Blagotvorno deluje kod problema sa strijama, ožiljcima, hiperpigmentacije, ekcema, pega, opekotina i akni. Zahvaljujući antioksidantima ulje šipka sprečava negativno delovanje UV zraka i usporava starenje kože. Koristi se za hidrataciju kože, čime se sprečava svrab i perutanje. Nekoliko kapi ovog ulja možete dodati u svoju kremu za negu lica, losion ili mleko za negu tela i obogatiti njihovo dejstvo.
Takođe pomaže u lečenju dijareje, artritisa i gojaznosti.

Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broji rok upotrebe su označeni na ambalaži proizvoda.

Za ECO Design Studio group d.o.o., Dunavski kej 23/11, Beograd, 011 2030 101, proizvodi Healthis.
Proizvedeno u Republici Srbiji.


KostA ARGAN hladno ceđeno ulje 30ml

KostA ARGAN hladno ceđeno ulje 30ml

Kupi

Arganovo ulje je jedno od najpopularinijih proizvoda za negu kože i kose. Nanosi se direktno na kožu ili kosu. Vitamin E neutrališe štetno delovanje spoljašnjih uticaja na kožu, čime usporava proces starenja. Nezasićene masne kiseline sprečavaju gubitak vlažnosti kože, koža postaje elastična i meka, a lice dobija svežiji izgled. Arganovo ulje je pravi eliksir mladosti, zbog čega je poznato pod nazivom “tečno zlato”. Pogodno za sve tipove kože. Ne ostavlja masne tragove na licu jer spada u tzv. “suva ulja”. Može da se koristi kao zamena za kremu za lice. Nanosi se na vlažnu kožu i blago masira dok ga koža ne upije. Odmah nakon primene se može primetiti da je koža mekša, glatka i hidrirana.
Koristi se za negu kože glave. Kontroliše lučenje sebuma i sprečava pojavu peruti. Prodire u folukul dlake, neguje i obnavlja kosu, sprečava njeno pucanje i čini je zdravijom, mekšom i svilenkastom. Nanosi se nakon pranja kose na vlažne krajeve vlasi.

KostA ARGAN hladno ceđeno ulje 30ml

  • Naziv proizvoda: Hladno ceđeno arganovo ulje
  • Opis proizvoda: 100% čisto, organsko, hladno ceđeno, nerafinisano ulje
  • Latinski naziv: Argania Spinosa
  • Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
  • Korišćeni deo biljke: Seme
  • Zemlja porekla: Maroko

Argan je stablo koje raste u Jugozapadnom Maroku i Alžiru, visine od 8 do 10 metara. Stablo je trnovito, listovi su mali a plod je 2 do 4 cm dugačak. U središtu ploda je tvrd orah koji sadrži jednu do tri male, uljem bogate semenke. Arganovo ulje dobija se hladnim ceđenjem semenki. Ulje je bogato polinezasićenim masnim kiselinama, prvenstveno oleinskom i linoleinskom kiselinom, zatim tokoferolima, sterolima, karotenoidima i vitaminom E. Ima odlična antioksidativna svojstva. Poseduje antidijabetsko, antiproliferativno dejstvo i sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Koristi se u ishrani i kozmetici.

Primena
Arganovo ulje je jedno od najpopularnijih proizvoda za negu kože i kose. Nanosi se direktno na kožu ili kosu. Vitamin E neutrališe štetno delovanje spoljašnjih uticaja na kožu, čime usporava proces starenja. Nezasićene masne kiseline sprečavaju gubitak vlažnosti kože, te ona postaje elastična i meka, a lice dobija svežiji izgled. Arganovo ulje je pravi eliksir mladosti, zbog čega je poznato pod nazivom “tečno zlato”. Pogodno za sve tipove kože. Ne ostavlja masne tragove na licu jer spada u tzv. “suva ulja”. Može da se koristi kao zamena za kremu za lice. Nanosi se na vlažnu kožu i blago masira dok ga koža ne upije. Odmah nakon primene se može primetiti da je koža mekša, glatka i hidrirana.
Koristi se za negu kože glave. Kontroliše lučenje sebuma i sprečava pojavu peruti. Prodire u folukul dlake, neguje i obnavlja kosu, sprečava njeno pucanje i čini je zdravijom, mekšom i svilenkastom. Nanosi se nakon pranja kose na vlažne krajeve vlasi.U Maroku se koristi i u ishrani.

Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broji rok upotrebe su označeni na ambalaži proizvoda.

Za ECO Design Studio group d.o.o., Dunavski kej 23/11, Beograd, 011 2030 101, proizvodi Healthis.
Proizvedeno u Republici Srbiji.


KostA JOJOBA hladno ceđeno ulje 100ml

KostA JOJOBA hladno ceđeno ulje 100ml

Kupi

Tekstura ulja jojobe je slična teksturi masnoća koje proizvodi ljudska koža. Lako se apsorbuje u kožu pružajući joj brzu hidrataciju i čineći je mekom i glatkom. Vraća joj sjaj i elastičnost. Podstiče proizvodnju kolagena čime sprečava pojavu bora i prevremeno starenje.
Pomaže u izbeljivanju strija, leči opekotine i posekotine, psorijazu i ekcem. Reguliše pH vrednost i stvaranje sebuma na koži što ga čini idealnim za negu mešovite kože i tretiranje akni.
Odlično je za negu suvih usana. Preporučuje se da se par kapi nanese na usne pre spavanja.
Idealno je za negu svih tipova kose, a posebno za negu suve i oštećene kose. Vraća kosi sjaj i zdrav izgled. Sprečava pojavu peruti, seboreje i opadanje kose.

KostA JOJOBA hladno ceđeno ulje 100ml

  • Naziv proizvoda: Hladno ceđeno ulje jojobe
  • Opis proizvoda: 100% čisto, hladno ceđeno, organsko, nerafinisano ulje
  • Latinski naziv: Simmondsia chinensis
  • Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
  • Korišćeni deo biljke: Semenke
  • Zemlja porekla: Sjedinjene Američke Države

Jojoba ili Simmondsia chinensis je žbunasta biljka iz porodice Simmondsiaceae, koja raste u Južnoj Arizoni, Južnoj Kaliforniji i Severozapadnom Meksiku. Ulje jojobe dobija se hladnim ceđenjem semena ove biljke. Po svom sastavu je bliže vosku nego uljima te se može tretirati kao tečni vosak. Međutim vosak je sastavljen skoro u potpunosti od mono-estara masnih kiselina dugog lanca i alkohola a samo mali deo čine triacilgliceridni estri. Ovakav sastav mu daje veliku stabilnost, duži rok trajanja i otpornost na visoke temperature u poređenju sa drugim biljnim uljima. Sadrži kompleks vitamina B, vitamin A, cink, jod i hrom. Zbog svoje izuzetne oksidativne stabilnosti kao i antiinflamatornog i antibakterijskog svojstva, čest je sastojak kozmetičkih preparata.

Primena
Tekstura ulja jojobe je slična teksturi masnoća koje proizvodi ljudska koža. Lako se apsorbuje u kožu pružajući joj brzu hidrataciju i čineći je mekom i glatkom. Vraća joj sjaj i elastičnost. Podstiče proizvodnju kolagena čime sprečava pojavu bora i prevremeno starenje.
Pomaže u izbeljivanju strija, leči opekotine i posekotine, psorijazu i ekcem. Reguliše pH vrednost i stvaranje sebuma na koži što ga čini idealnim za negu mešovite kože i tretiranje akni.
Odlično je za negu suvih usana. Preporučuje se da se par kapi nanese na usne pre spavanja.
Idealno je za negu svih tipova kose, a posebno za negu suve i oštećene kose. Vraća kosi sjaj i zdrav izgled. Sprečava pojavu peruti, seboreje i opadanje kose.

Napomena
Pošto brzo prodire u kožu nije pogodno za masažu tela, jer je presuvo. Preporučuje se da se meša sa sojinim, bademovim ili maslinovim uljem. Ne začepljuje pore. Mogu da ga koriste trudnice i deca. Ne izaziva alergije niti iritira kožu što je značajno za sve one čija je koža hipersenzitivna.

Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broji rok upotrebe su označeni na ambalaži proizvoda.

Za ECO Design Studio group d.o.o., Dunavski kej 23/11, Beograd, 011 2030 101, proizvodi Healthis.
Proizvedeno u Republici Srbiji.


KostA RICINUS hladno ceđeno ulje 100ml

KostA RICINUS hladno ceđeno ulje 100ml

Kupi

Ricinusovo ulje intenzivno hidrira te je idealno za negu suve kože. Delotvorno je u borbi protiv bubuljica. Koristi se za skidanje šminke i deluje umirujuće na kožu. Nanosi se u tankom sloju i nežno masira do potpunog upijanja. Podstiče rast obrva, trepavica i noktiju. Utrljavanjem u koren kose ricinusovo ulje poboljšava cirkulaciju i podstiče brži rast kose. Omega 3 i omega 6 masne kiseline hrane folikul dlake te kosa postaje zdravija i jača. Idealno je u borbi protiv opadanja kose i peruti jer deluje protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija kože glave. Svakodnevna primena obloga od ricinusovog ulja može povećati proizvodnju T-limfocita i pomaže u smanjenju otečenih limfnih čvorova. Primenjuje se za čišćenje jetre, cista i mioma na jajnicima, ublažavanje menstrualnih tegoba i glavobolje. Najpoznatiji je zbog svog laksativnog efekta.

KostA RICINUS hladno ceđeno ulje 100ml

  • Naziv proizvoda: Hladno ceđeno ricinusovo ulje
  • Opis proizvoda: 100% čisto, organsko, hladno ceđeno, nerafinisano ulje
  • Latinski naziv: Ricinus communis
  • Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
  • Korišćeni deo biljke: Semenke
  • Zemlja porekla: Indija

Ricinus communis je jednogodišnja biljka, iz porodice mlečika (Euphorbiaceae). Raste u različitim geografskim područjima, uglavnom u Africi, Južnoj Americi, Indiji, Brazilu i Kini. Semenke ove biljke su ovalnog oblika veličine od 0,5 do 1,5 cm i braonkaste boje. Ricinusovo ulje dobija se hladnim ceđenjem oljuštenih semenki ricinusa. Ulje je bogato trigliceridima, zasićenim masnim kiselinama, ricinoleinskom, linoleinskom, stearinskom i dehidroksistearinskom kiselinom. Sadrži i znatne količine vitamina E. Ima antifungalno, antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Ulje se primenjuje u medicinske, industrijske i farmaceutske svrhe.

Primena
Ricinusovo ulje intenzivno hidrira te je idealno za negu suve kože. Delotvorno je u borbi protiv bubuljica. Koristi se za skidanje šminke i deluje umirujuće na kožu. Nanosi se u tankom sloju i nežno masira do potpunog upijanja.Podstiče rast obrva, trepavica i noktiju. Utrljavanjem u koren kose ricinusovo ulje poboljšava cirkulaciju i podstiče brži rast kose. Omega 3 i omega 6 masne kiseline hrane folikul dlake te kosa postaje zdravija i jača. Idealno je u borbi protiv opadanja kose i peruti jer deluje protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija kože glave. Nanosi se na mokru kosu i kožu glave nežnom masažom. Nakon najviše dva sata ispira se i kosa opere blagim šamponom.
Svakodnevna primena obloga od ricinusovog ulja može povećati proizvodnju T-limfocita i pomaže u smanjenju otečenih limfnih čvorova.
Primenjuje se za čišćenje jetre, cista i mioma na jajnicima, ublažavanje menstrualnih tegoba i glavobolje.Najpoznatije je zbog svog laksativnog efekta. Koristi se u kozmetičkoj industriji, u proizvodnji sapuna, lubrikanta, voskova, najlona i parfema.

Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broji rok upotrebe su označeni na ambalaži proizvoda.

Za ECO Design Studio group d.o.o., Dunavski kej 23/11, Beograd, 011 2030 101, proizvodi Healthis.
Proizvedeno u Republici Srbiji.


KostA SLATKI BADEM hladno ceđeno ulje 100ml

KostA SLATKI BADEM hladno ceđeno ulje 100ml

Kupi

Ulje slatkog badema se najviše koristi u kozmetici. Koristi se u kupkama, karminima, proizvodima za hidrataciju kože i kremama za sunčanje. Hrani i hidrira kožu, idealno je za masažu lica i tela, kao i za skidanje šminke. Može se koristiti i za negu beba. Smiruje opekotine. Pomaže u lečenju ekcema i svraba kože. Izbeljuje ožiljke i fleke od sunca. Nanosi se uveče na lice i vrat, blagom masažom. Zbog visokog sadržaja vitamina E smanjuje bore. Jača nokte, podstiče njihov rast i sprečava pucanje.
Neguje, jača kosu i sprečava pucanje vrhova i daje joj sjaj, mekoću i volumen. Zbog antibakterijskog i antifungalnog dejstva pomaže u borbi protiv peruti, svraba i opadanja kose.

KostA SLATKI BADEM hladno ceđeno ulje 100ml

  • Naziv proizvoda: Hladno ceđeno ulje slatkog badema
  • Opis proizvoda: 100% čisto, hladno ceđeno, organsko, nerafinisano ulje
  • Latinski naziv: Prunus dulcis
  • Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
  • Korišćeni deo biljke: Semenke
  • Zemlja porekla: Španija

Badem ili slatki badem je drvo iz familije ruža (Rosaceae), čiji se plod i seme koriste u ishrani ljudi kao voće. Hladnim presovanjem čistog jezgra badema dobija se ulje. Ovo ulje sadrži nezasićene masne kiseline, belančevine, vitamine A, E, B1, B2 i B6. Blagog je mirisa i svetlo žute boje.

Primena
Ulje slatkog badema se najviše koristi u kozmetici, a može da se koristi i u ishrani. Koristi se u kupkama, karminima, proizvodima za hidrataciju kože i kremama za sunčanje. Hrani i hidrira kožu, idealno je za masažu lica i tela, kao i za skidanje šminke. Može se koristiti i za negu beba. Smiruje opekotine. Pomaže u lečenju ekcema i svraba kože. Izbeljuje ožiljke i fleke od sunca. Nanosi se uveče na lice i vrat, blagom masažom. Zbog visokog sadržaja vitamina E smanjuje bore. Jača nokte, podstiče njihov rast i sprečava pucanje. Neguje, jača kosu i sprečava pucanje vrhova i daje joj sjaj, mekoću i volumen. Zbog antibakterijskog i antifungalnog dejstva pomaže u borbi protiv peruti, svraba i opadanja kose. Nanosi se na mokru kosu, celom dužinom od korena do vrhova. Nakon 30 minuta potrebno je oprati kosu blagim šamponom. Zbog prisustva visokog sadržaja mononezasićenih masnih kiselina i antioksidanasa, ulje badema može da poveća nivo dobrog i smanji nivo lošeg holesterola i spreči nastanak kardiovaskularnih bolesti. Konzumira se dodato u salate, ne preporučuje se da se termički obrađuje.

Način čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broji rok upotrebe su označeni na ambalaži proizvoda.

Za ECO Design Studio group d.o.o., Dunavski kej 23/11, Beograd, 011 2030 101, proizvodi Healthis.
Proizvedeno u Republici Srbiji.